KRYDDERTE

Krydderteer

”Krydder” betegnelsen af teer definerer smagssammensætningen af den givne te. Basen er oftest sort te, med enkelte undtagelser, tilsat en form for krydderibase eller andre aromastærke ingredienser som f.eks. appelsinskal, kakao eller ingefær. Smagen er ofte kraftig og meget aromatisk. Inden for kategorien krydderte kan bl.a. nævnes Irish Cream te, Chai te eller den mere sæsonbetonet julete, der har en meget karakteristisk smag af krydderier der forbindes med jul, f.eks. kanel, allehånde, appelsinskal eller anis.

Fredsteds krydderteer

Fredsted Irish Cream te, med en karakteristisk og aromatisk smag, af Irish Cream kan ligeledes betegnes som en krydderte. Den mest kendte og klassiske variant af krydderteer Chai teen. Chai er oftest baseret på en mild indisk sort te, f.eks. Assam, blandet med diverse krydderier som fx kardemomme, kanel, ingefær, nelliker og andre aromastærke krydderier.

Chai teen tilsættes varm mælk (en tredjedel eller halvt af hver) og sødes med sukker eller honning, dette kaldes en Chai latte. Den karakteristiske smag af varme krydderier egner sig specielt godt til de køligere efterårs og vintermåneder og drikkes med fordel om eftermiddagen eller tidlige aftenstunder, da basen er te. Chai latte er teens ”Cafe latte”.